Get Alleen de wolken (Dutch Edition) PDF

By Philipp Blom,Pon Ruiter,Henny Corver

Alleen de wolken beschrijft de jaren van het interbellum. Door de Eerste Wereldoorlog used to be de wereld compleet veranderd. Als gevolg van de schok van de ongekende destructie van die oorlog leek de bevolking als geheel alle zekerheden, elk geloof en iedere oriëntatie te zijn kwijtgeraakt. Uit dit trauma kwamen de nieuwe ideologieën zoals het communisme en het fascisme voort.

Philipp Blom gaat te werk als deelgenoot, als tijdgenoot; hij beschrijft de jaren 1918-1938 zoals ze zijn beleefd in al hun complexiteit en tegenstrijdigheid. Hij zoomt telkens in op een bepaald jaar, waarbij hij ingaat op een specifieke gebeurtenis. Evenals in zijn eerdere boek, De duizelingwekkende jaren, betrekt Blom de literatuur en de beeldende kunst erbij en brengt zodoende het verleden op een buitengewoon aantrekkelijke en realistische wijze tot leven.

Show description

Read Online or Download Alleen de wolken (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Larry Alexander,Gerrit Jan van den Berg's In de voetsporen van Band of Brothers (Dutch Edition) PDF

Al miljoenen lezers volgden de heldendaden van het one hundred and first Airborne, de effortless corporation die bij het grote publiek bekendstaat als Band of Brothers. Nu, ruim vijfenzestig jaar later, reist de gelouterde journalist Larry Alexander naar de slagvelden van toen, naar alle plekken die een legende maakten van effortless corporation.

Vango (Dutch Edition) - download pdf or read online

Long island, 1936. Vango houdt zich schuil boven in een wolkenkrabber in aanbouw, tegenover het Empire country construction. Hij is nog altijd op de vlucht voor zijn onbekende vijanden, die het op zijn leven gemunt hebben. Ondertussen probeert hij de guy te vinden die zijn ouders vermoordde en het geheim van zijn afkomst kent.

Download PDF by Rick Yancey: De oneindige zee (De vijfde golf-trilogie Book 2) (Dutch

De Vijfde golfing komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging. Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt, of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand rooster te pakken krijgt. wish dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk.

New PDF release: Tegenspraak (Dutch Edition)

Tegenspraak is lastig en confronterend. Maar je kunt kritiek ook gebruiken om fouten te voorkomen en beter samen te werken. Wie durft? In de luchtvaart, bij de politie en in ziekenhuizen zijn steeds minder mensen bang voor tegenspraak. Bestuurders, managers en pros hebben er geleerd hoe ze zichzelf en hun organisatie kunnen verbeteren met dwarsliggers.

Extra resources for Alleen de wolken (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Alleen de wolken (Dutch Edition) by Philipp Blom,Pon Ruiter,Henny Corver


by Richard
4.1

Rated 4.93 of 5 – based on 24 votes