Algemene voorwaarden (Boom Masterreeks) (Dutch Edition) - download pdf or read online

By M.B.M. Loos

Op vrijwel alle overeenkomsten worden algemene voorwaarden van toepassing verklaard: soms door de leverancier van de goederen of diensten, soms door de afnemer ervan, en soms door beide. In dit volledig geactualiseerde en uitgebreide boek wordt op de wettelijke regeling van de algemene voorwaarden ingegaan. Hoe worden algemene voorwaarden op een overeenkomst van toepassing? En welke mogelijkheden heeft de wederpartij van de gebruiker van algemene voorwaarden
om zich te onttrekken aan de toepasselijkheid van die algemene voorwaarden?

Aandacht wordt besteed aan de in de wettelijke regeling gehanteerde definities en het toepassingsgebied van de wettelijke regeling, de opname van algemene voorwaarden in de overeenkomst (inclusief leerstukken als de conflict of the varieties en de problematiek van doorverwijzingsbedingen in algemene voorwaarden naar andere units algemene voorwaarden), de informatieplicht, de inhoudstoetsing, de bescherming van consumenten op foundation van de zwarte, grijze, Haagse en blauwe lijst en de verplichting van de rechter tot ambtshalve toetsing, de vraag in hoeverre reflexwerking kan bijdragen aan de bescherming van commerciële partijen tegen door de gebruiker van de algemene voorwaarden gehanteerde onredelijk bezwarende bedingen, en de gevolgen van het oordeel dat de informatieplicht is geschonden of dat een beding onredelijk bezwarend beding is. Ten slotte wordt aandacht besteed aan de mogelijkheid tot collectieve actie tegen onredelijk bezwarende bedingen door belangenorganisaties.

Show description

Read Online or Download Algemene voorwaarden (Boom Masterreeks) (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download e-book for kindle: In de voetsporen van Band of Brothers (Dutch Edition) by Larry Alexander,Gerrit Jan van den Berg

Al miljoenen lezers volgden de heldendaden van het one hundred and first Airborne, de effortless corporation die bij het grote publiek bekendstaat als Band of Brothers. Nu, ruim vijfenzestig jaar later, reist de gelouterde journalist Larry Alexander naar de slagvelden van toen, naar alle plekken die een legende maakten van effortless corporation.

Timothee de Fombelle,Eef Gratama's Vango (Dutch Edition) PDF

Long island, 1936. Vango houdt zich schuil boven in een wolkenkrabber in aanbouw, tegenover het Empire nation development. Hij is nog altijd op de vlucht voor zijn onbekende vijanden, die het op zijn leven gemunt hebben. Ondertussen probeert hij de guy te vinden die zijn ouders vermoordde en het geheim van zijn afkomst kent.

Rick Yancey's De oneindige zee (De vijfde golf-trilogie Book 2) (Dutch PDF

De Vijfde golfing komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging. Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt, of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand chicken te pakken krijgt. wish dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk.

New PDF release: Tegenspraak (Dutch Edition)

Tegenspraak is lastig en confronterend. Maar je kunt kritiek ook gebruiken om fouten te voorkomen en beter samen te werken. Wie durft? In de luchtvaart, bij de politie en in ziekenhuizen zijn steeds minder mensen bang voor tegenspraak. Bestuurders, managers en execs hebben er geleerd hoe ze zichzelf en hun organisatie kunnen verbeteren met dwarsliggers.

Additional resources for Algemene voorwaarden (Boom Masterreeks) (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Algemene voorwaarden (Boom Masterreeks) (Dutch Edition) by M.B.M. Loos


by Thomas
4.5

Rated 4.01 of 5 – based on 25 votes